Vinkkejä koiran kanssa leikkimiseen

Leikkiminen koirasi kanssa on loistava tapa parantaa välistänne suhdetta ja viettää laatuaikaa yhdessä. Se toimii myös koirasi mielen ja kehon aktivoivana toimintana. Joskus voi kuitenkin olla vaikea keksiä hyviä leikkejä. Siksi olemme koonneet listan hauskoista leikeistä ja tehtävistä, joita voit tehdä koirasi kanssa!

Etsintäleikeissä koira pääsee käyttämään nenäänsä

Koiralla ei ehkä ole luontaisia taipumuksia korttipelien kuten Unon pelaamiseen, mutta koirat rakastavat käyttää nenäänsä! Miksi et siis hyödyntäisi tätä luonnollista vaistoa koiran kanssa leikeissä?

Piilosilla olo on klassinen lastenleikki, johon koiratkin osallistuvat mielellään. Pyydä koiraasi odottamaan, sillä aikaa, kun piiloudut. Anna äänimerkki, kun etsimisen saa aloittaa. Helpointa tämän leikin leikkiminen on, jos sinulla on avustaja varmistamassa koiran paikallaolon ja vapauttamassa sen etsintätehtäviin. Kehu koiraa vuolaasti, kun se löytää sinut. Voit myös piilottaa leluja tai herkkuja ympäri taloa tai pihaa, jotta koirasi voi hajuaistiaan käyttäen löytää ne.

Tällaiset pelit auttavat aktivoimaan koiran aivoja, kun se etsii piilotettuja esineitä. Nämä aktiviteetit ovat sekä henkisesti stimuloivia että fyysisesti väsyttäviä koirallesi, joten ne sopivat erinomaisesti pitämään koirasi terveenä ja onnellisena.

Vetoleikit

Monet koirat nauttivat vetoleikeistä. Leikkiin kannattaa valita esimerkiksi punottu köysilelu, sillä se kestää rajumpaakin käsittelyä. Tavalliset pehmolelut eivät yleensä kestä ainakaan innokkaamman vetäjän repimistä.

Vetoleikki auttaa rakentamaan luottamusta sinun ja koirasi välille sekä lisäämään koiran itseluottamusta, jos se on ujo tai arka. Tämän tyyppisen koiran tulisi antaa voittaa leikissä ja sen jälkeen sitä saa kehua paljon!

Jos koirasi taas on kovin vahva ja kilpailuviettinen, vetoleikit saattavat käydä liian totisiksi. Tällaisten koirien kanssa esimerkiksi noutoleikit voivat olla parempi vaihtoehto.

Temppujen opettaminen

Koirat rakastavat uusien temppujen opettelua, koska se antaa niille jotain mielenkiintoista, johon ne voivat keskittyä. Se tarjoaa myös loistavaa henkistä stimulaatiota. Lisäksi niillä on jotain uutta esiteltävää, kun perhe ja ystävät tulevat kylään!

Useimmat koirat taitavat peruskäskyt, kuten istu, maahan, paikka, tänne ja anna tassu. Kuitenkin vain mielikuvitus on rajana siinä, mitä koiralle voi opettaa. Opettaisitko koirasi, vaikka kierimään tai ristimään tassunsa? Tai yrittäisitkö saada sen tunnistamaan eri esineitä niiden nimellä ja etsimään ne sinulle pyydettäessä?

Eri koiria motivoivat eri asiat, joten valitse koulutuksessa palkinnoksi juuri omaa koiraasi eniten kiinnostava asia. Monet koirat motivoituvat ruoasta, mutta osa innostuu enemmän leikistä tai jopa vain omistajan kehuista!

Leikistä nauttii niin koira kuin omistajakin

Leikkiminen koiriemme kanssa on yksi niiden omistamisen suurimmista iloista! Me ihmiset ja koirakaverit voimme pitää hauskaa yhdessä monin eri tavoin, aina piilotettujen herkkujen etsimisestä temppujen opettamiseen ja vetoleikkeihin. Mikset siis kokeilisi joitakin näistä aktiviteeteista jo tänään? Karvainen ystäväsi kiittää sinua siitä!