Koirien koirakouluharrastaminen Helsingissä

Helsinki on Suomen vilkas pääkaupunki, jossa ihmisiä on runsaasti. Myös koirien määrä on Helsingissä suhteellisen iso: koiria on arviolta jopa 40 000 kappaletta pelkästään Helsingissä. Koirien kanssa puuhaillaan paljon eri asioita – koirat ilahduttavat ja tuovat seuraa kotona oleville perheenjäsenille, niiden kanssa urheillaan ja lenkkeillään sekä voidaan harrastaa erilaisia koiralle sopivia harrastuksia.

Mutta millaisia vaihtoehtoja on innokkaalla koiranomistajalla, joka haluaa harrastaa koiransa kanssa tai kouluttaa koiraansa Helsingissä? Lue tästä artikkelista paikkavinkkejä eri koirakouluihin Helsingissä!

1. Citykoirankaveri – Tmi Petra Saarman

Aivan Helsingin ytimestä löytyvä koirakasvattaja Petra Saarman on perustanut yrityksensä Citykoirankaveri vuonna 2012 ja tarjoaa yrityksen alla palveluja koiran ohjaamiseen ja kouluttamiseen. Yritys järjestää helppoja ryhmätunteja, mutta myös yksityistä ohjausta ja koulutusta erilaisille koirille. Toisena kouluttajana toimii Evi Koskinen, joka on hypännyt Citykoirankaverin toimintaan mukaan vasta vuoden 2018 alusta.

2. Tassumafia

Tassumafia on myös Helsingin keskustan alueella toimiva monipalvelullinen koira-alan yritys. Lemmikkieläinliikkeen lisäksi yritys tarjoaa koirien hoito-, hieronta ja koulutuspalveluja. Koirien koulutukset järjestetään ensisijaisesti kurssimuotoisesti, ja kouluttajina on neljä alan ammattilaista. Kurssien lisäksi Tassumafia tarjoaa myös yksityistunteja, rotukohtaisia tunteja ja erilaisia spesifejä teemakursseja.

3. Koira- ja kissakoulu Heiluva Häntä

Erittäin laajaa palvelutarjontaa tarjoaa Helsingissä toimiva Koira- ja kissakoulu Heiluva Häntä. Valtavan peruskurssivalikoiman lisäksi Heiluva Häntä tarjoaa laajan valikoiman tekemistä ja seminaareja koira- ja kissaihmisille. Koulutuksia järjestetään moneen eri tarpeeseen – oli koirasi sitten pentu, aikuinen, arka, räyhääjä, energinen tai työkoira. Heiluvan Hännän valikoimaan kuuluvat myös kurssit ja seminaarit, joita järjestetään eri ajankohtaisiin ja ajattomiin aiheisiin liittyen. VIiden kouluttajan lisäksi Heiluvalla Hännällä on vierailevia kouluttajia.

4. Koirakoulu Masseter

Itä-Helsingissä koirakouluun pääsee esimerkiksi Koirakoulu Masseterin ohjauksessa. Tässä koirakoulussa on yleisesti käytössä oleva “Mennään bussilla” -kohtaamiskäytäntö sujuvuuden ja turvallisuuden takaamiseksi. Kursseja järjestetään tässäkin koirakoulussa laidasta laitaan: valikoimasta löytyy niin pentukursseja, hajutyöskentelyn kursseja, tottelevaisuuskursseja ja niin edelleen.

5. Rain Dogs

Kuten monet muun tässä artikkelissa mainitut koirakoulut, myös Rain Dogs tarjoaa monipuolista koirankoulutuspalvelua niin kurssien kuin yksityisopetuksen muodossa. Tämäkin koirakoulu löytyy Helsingistä ja se järjestää myös nenäkoirakursseja.