Hauskaa koiratoimintaa pääkaupunkiseudulla!

Helsinki on tunnetusti suuri kaupunki, mutta kiitos toimivan julkisen liikenteen ja suuren ihmismäärän on koko pääkaupunkiseutu helposti käytettävissä. Tämä on hyvä asia myös koiraihmisten kannalta – hauskojen ja mukaansa tempaavien koiraharrastusten aloittaminen ei ole työlästä! Pääkaupunkiseudulla toimii monenlaisia koira-alan palveluntarjoajia, ja valikoimaa eri harrastuksista löytyy laidasta laitaan. Lue tästä artikkelista eri tapoja siihen, miten sinä voit kouluttaa koiraasi pääkaupunkiseudulla Suomessa ja millaisia yhteisiä harrastuksia voit koirasi kanssa harrastaa!

Koiratanssi

Koiratanssi on äärimmäisen mukaansa tempaava harrastus, jonka parissa työskentelystä nauttii sekä koira että omistaja, ja molemmat saavat hyvää liikuntaa! Liikunnallisuuden lisäksi tämä harrastus on koiralle erinomainen, sillä se parantaa koiran liikkuvuutta, hahmotuskykyä sekä tottelevaisuutta. Hyvänä bonuksena tämä laji kasvattaa koiran ja omistajan sidettä lujasti!

Koiratanssia voi pääkaupunkiseudulla harrastaa eri paikoissa. Yksi on helsinkiläinen Sportti Hurtta Oy, joka tarjoaa alkeiskursseja koiratanssista innostuneille.

Pentu- ja rotutapaamiset

Miten valloittava näky, kun monta kymmentä saman rotuista koiranpentua ovat yhdessä paikassa! Helsingissä järjestetään usein eri roduille pentutapaamisia sekä yleisiä rotutapaamisia. Usein nämä tapahtumat järjestetään sosiaalisen median kanavien yhteisöissä, kuten eri koirarotujen Facebook-ryhmissä, joten liity sosiaaliseen mediaan ja etsi oman koirasi roturyhmä! Roturyhmien tapaamisissa pääset keskustelemaan oman koirarotusi vahvuuksista ja heikkouksista koirasi koulutuksen suhteen ja vaikkapa totuttamaan pentua muiden koirien läsnäoloon.

Agilitykurssit

Onko koirasi luonnostaan vauhdikas ja iloinen ja tykkää seurata ohjeitasi? Pitääkö koirasi valtavasti uusien temppujen oppimisesta ja suorittamisesta? Jos näin on, kannattaa harkita koiran kanssa agilityn aloittamista. Agility on vauhdikas koiraurheilulaji, jossa työtä tekee koirakko eli koira ja ihminen.

Agilitykursseja tarjoavat monet pääkaupunkiseudun koirakoulut. Esimerkki laajasta agilitykurssitarjonnasta löytyy Koira- ja kissakoulu Heiluva Hännästä Helsingistä.

Rally-TOKO

Kaikkien aiemman kolmen lajin yhdistelmä on ihana koiraharrastus nimeltä rally-toko. Kilpailuissa lajissa arvostellaan nimenomaan koiran ja omistajan yhteistyötä, eikä huomiota kiinnitetä niin tarkasti esimerkiksi liikkeen pilkuntarkkaan oikeaan suorittamiseen tai esteen ylityksen täydelliseen ajoittumiseen.

Rally-toko-kursseja saa monista eri koirakouluista niin kursseina, kuin yksityistunteina. Rally-toko on erinomainen tapa kouluttaa koiraa, sillä se opettaa koiralle ensisijaisesti valppautta, tottelevaisuutta ja muita lemmikkikoiralle hyödyllisiä taitoja sekä ominaisuuksia.