Koirauimaloista iloa monenlaisille koirille

Koirauimalat ovat nelijalkaisille ystävillemme loistava tapa nauttia vedestä turvallisessa ympäristössä. Tarvitsipa koirasi kuntoutusta, hauskanpitoa tai vain tilaisuuden vilvoitella, koirauimala tai -kylpylä voi olla täydellinen paikka siihen. Monet näistä yrityksistä tarjoavat myös muita palveluita, kuten trimmausta tai koulutusneuvoja. Katsotaanpa tarkemmin, miksi koirauimalat ovat niin suosittuja ja hyödyllisiä karvaisille ystävillemme.

Veden kuntouttava vaikutus

Koirauimalat tarjoavat fysioterapiaa uimisen muodossa koirille, jotka saattavat toipua loukkaantumisesta tai leikkauksesta. Uinti on yksi parhaita fysioterapian muotoja, koska sen avulla koirat voivat harjoitella rasittamatta liiaksi tukielimistöään. Lihakset kasvavat ja keho paranee ilman, että niveliin kohdistuu tärähdyksiä tai painetta. Se sopii täten hyvin myös ylipainoisen lemmikin laihdutusliikunnaksi. Uiminen voi jopa auttaa vähentämään kipua ja tulehdusta, joka liittyy esimerkiksi nivelrikkoon tai -tulehdukseen.

Jos olet koirauimaloiden lisäksi kiinnostunut Bitcoinista, kannattaa sinun tutustua erilaisiin Bitcoin-lompakoihin ennen siihen sijoittamista. Lue lompakoista lisää täältä: bitcoinlompakko.com

Uimalassa on hauskaa

Uima-altaassa porskuttelu on terveyshyötyjen ohella myös hurjan kivaa! Useimmat koirat rakastavat uimista ja vedessä leikkimistä, joten uimala on oiva paikka purkaa ylimääräistä energiaa ja aktivoida koiraa. Altaan voi varata vaikka oman tuttavapiirin koirille yhdessä, jolloin yhteisiin leikkeihin tulee lisänä hauska vesielementti. Ujompi vesipeto voi mennä uimaan yksinkin ja vaikka noutaa vedestä omia tai uimalan leluja.

Turvallista uiskentelua

Valvottu ympäristö ja puhdas vesi takaavat koirille turvallisen uimakokemuksen. Uimaan pääsee ympäri vuoden, joten vettä rakastavan koiran ei tarvitse luopua harrastuksestaan talvikuukausien ajaksi. Monissa uimaloissa on tarjolla pakolliset tai vapaavalintaiset pelastusliivit, joiden avulla koira kelluu veden päällä. Ohjaaja on usein vedessä mukana auttamassa ainakin kokemattomampia uimareita. Suomen järvissä kesäisin välillä tavattava, koirille erittäin vaarallinen sinilevä ei myöskään ole altaissa uhkana. Uima-allas on hyvä harjoittelupaikka myös pennuille.

Lisäpalveluita uinnin yhteydessä

Uimisen lisäksi koirille on tarjolla uimaloissa usein muutakin, kuten pesu-, trimmaus- ja kynsienleikkuupalveluita. Näissä paikoissa on lähes poikkeuksetta tuotemyyntiä, joten uimareissun yhteydessä voi hankkia vaikkapa herkkuluita tai uudet valjaat. Jotkin koirakylpylät saattavat järjestää myös erilaisia tottelevaisuus- ja lajikursseja. Uimala on siis usein varsin monipuolisesti koiran hyvinvointia tukeva paikka!