Koiran hemmottelu

Kuten ihminenkin nauttii hemmotteluhetkistä, myös koira kaipaa niitä.

1. Kauneussalongit

Vaikka sitä on aluksi vaikea uskoa, myös koirille on olemassa kauneussalonkeja. Vie koirasi joskus puunattavaksi, sillä yllättävän monet koirat nauttivat siitä! Varsinkin talvikarvansa tiputtavat koirat nauttivat siitä, kun ylimääräinen karva harjataan pois. Muista myös, että salonkipalvelua käyttämällä saat itse tehtävälistalta asioita pois, kuten koiran kynsienleikkuun!

2. Hoitolat ja hierojat

Onko koirallasi jokin jatkuva vaiva, jota voi helpottaa jollain toimenpiteellä? Käytä koiraasi välillä ammattilaisella, niin koira pääsee rentoutumaan kunnolla. Esimerkiksi jatkuvasta lihassärystä kärsivälle koiralle, ammattilaisen koirahierojan tekemä hieronta on äärimmäisen rentouttava kokemus. Kokeilunhaluiset omistajat voivat viedä koiransa myös esimerkiksi reiki-hoitoon tai koirajoogaan.

3. Koirakylpylät

Sen lisäksi, että koira nauttii ulkona olosta ja juoksusta, pitävät monet koirat myös uinnista. Varsinkin vesilintujen metsästykseen tarkoitetut koirat, kuten espanjanvesikoira, nauttivat todella paljon uimisesta ja vedessä leikkimisestä. Monille ylipainoisille koirille uiminen on helppo ja turvallinen tapa pudottaa painoa.

Esimerkiksi Hyvinkäällä toimii Onnenkoira -niminen koirakylpylä, jonka palveluihin kuuluu esimerkiksi Suomen isoin uima-allas koirille. Onnenkoirassa on eritellyt alueet pienille ja isoille koirille, ja samanaikaisesti altaassa voi uiskennella ja leikkiä viisikin koiraa. Onnenkoiran koirakylpylä tarjoaa myös suolahuonepalvelua, jonka kerrotaan auttavan esimerkiksi yskään ja iho-oireisiin.

4. Koirapuistot

Melkein kaikissa Suomen kaupungeissa on jonkinlainen koirapuisto, johon koiran voi viedä nauttimaan vapaa-ajasta. Koirapuistoissa koira saa olla vapaana ja juosta mielin määrin sekä tavata muita koiria. Koirapuistossa koiraa on myös helppo kouluttaa ja sietokykyä häiriötekijöihin kasvattaa. Vapaana juoksentelu muiden koirien kanssa on asia, joka varmasti saa koirasi tuntemaan itsensä hemmotelluksi!

5. Koulutusleirit

Monet koirakouluttajat järjestävät varsinkin kesäisin usean päivän pituisia leirejä, joiden tarkoituksena on opettaa koiralle jokin haluttu taito. Leirejä järjestetään myös perusteista, kuten tottelevaisuudesta ja yksinkertaisista tempuista. Koirasi nauttii varmasti, kun pääsee uuteen ympäristöön oppimaan uutta ja tapaamaan uusia ihmisiä ja koiria. Etsi siis sopiva koirakoulu itsellesi ja tarkista heidän leiritarjontansa!

6. Yhdistystoiminta omalle rodulle

Koiran hemmottelua on myös päästää se omanlaistensa koirien joukkoon. Tarkista oman rotusi yhdistykseltä, millaista toimintaa he järjestävät!