Koirahieronta

Olit sitten ihminen tai koira, nautit taatusti hieronnasta. Koirahieronnan tarkoituksena on auttaa koiria palautumaan urheilusuorituksesta tai auttaa toipumaan esimerkiksi koiralle sattuneesta onnettomuudesta, joka vaikuttaa lihasten hyvinvointiin. Useat koirat

nauttivat silminnähden hieronnasta, mutta jotkut koirat saattavat vaatia totuttelua etenkin vieraan ihmisen käsitellessä niitä. Lue tästä artikkelista lisätietoa siitä, mitä koirahieronta on, ja miksi sitä kannattaa harkita omankin koiran kohdalla!

Koirahierojat ovat koulutettuja ammattilaisia

Useimmissa tapauksissa voit luottaa siihen, että Suomessa koirille hierontaa tarjoava palveluammattilainen on koulutettu ja ammattimainen. Monet tahot Suomessa kouluttavat koirahierojia, joten voit vaikka kysäistä koirasi hierojalta todistusta tai sertifikaattia todisteeksi siitä, että hän todella on koulutettu ammattilainen.

Sinä tunnet koirasi, koirahieroja auttaa

Ammattimainen koirahieroja tunnistaa heti, mikä koiran fysiikassa on vialla ja kaipaa apua. Tämän hieroja voi tunnistaa esimerkiksi siitä, miten koira liikkuu ja askeltaa, tai miten koira aristaa tiettyä paikkaa kehossaan. Koska koira ei kuitenkaan voi ilmaista tuntemuksiaan selkeästi ihmiselle esimerkiksi puhumalla, tarvitaan omistajan näkemys siihen, mikä koiran ongelman ydin voisi olla.

Ammattilainen koirahieroja osaa kysyä omistajalta oikeat kysymykset, jotta pääsee ongelman ytimeen – koirassa on voinut tulla yhtäkkisiä tai pidempiaikaisia muutoksia esimerkiksi kävelyssä, harrastaessa tai metsälenkeillä. Hyvä esimerkki on agilitya harrastavasta koirasta: aiemmin kaikista esteistä nauttinut koira ei yhtäkkiä haluakaan suorittaa vaikka estepujottelua edes hyvällä palkkiolla, joten tällöin on usein kyse siitä, että koiralle on muodostunut jokin fyysinen este kuten lihasjumi estämään työn suorittamista. Koska hieroja ei voi etukäteen tietää esimerkiksi koiran harrastuksia, on tärkeää, että omistaja jakaa koiran historian sekä aktiivisuustiedot hierojalle.

Miten hieronta vaikuttaa koiraan?

Hieronta vaikuttaa koiriin hyvin samalla tavalla kuin ihmiseenkin: yksinkertaisesti sanottuna hieronta rentouttaa koiran kehoa ja virkistää koiran henkistä puolta. Hieronnalla voi saavuttaa kuitenkin monia muita positiivisia vaikutuksia koirassa. Hieronnalla voidaan saavuttaa esimerkiksi seuraavia vaikutuksia:

  • Ehkäisevä vaikutus

Hieronta ei välttämättä ole vain jo vaivan saaneille koirille, vaan sitä voidaan harjoittaa myös ehkäisevästi.

  • Verenkierron tehostuminen

Lihasten hieronta vaikuttaa merkittävästi verenkiertoon koiran kehossa, parantaen näin ainenvaihduntaa, lämpötilansäätelyä kehossa ja suoliston toimintaa.